Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Καλωσόρισμα, έξω από την τάξη

Δημιουργήθηκε αυτό το ιστολόγιο για να μπορούν να δημοσιεύσουν ελεύθερα την άποψή τους αυτοί που νοιάζονται για διάφορα θέματα.

Θέματα ειδικότερα, για το Πρώτο Λύκειο Μοσχάτου. Είναι πάρα πολλά, από ότι φαίνεται.

Θέματα γενικότερα, για την παιδεία και την κοινωνία. Εδώ μιλάμε για τεράστιο πλήθος γεγονότων που επηρεάζουν το μέλλον μας.

Γράψτε σε σχόλιο το θέμα που σας απασχολεί ή στείλτε στοιχεία στο ProtoLM@gmail.com για να γίνει ειδική ανάρτηση.

16 σχόλια:

Emmanuel Manolas είπε...

Καλές χρονιές να έχετε όλοι, με υγεία και χαρά, στη σκέψη και στη ζωή σας!

NGK είπε...

Ζεστή καρδιά, καλή χρονιά!

Bdil είπε...

Γειά σε όλους! Είμαι μαθητής του 1ου Λυκείου Μοσχάτου και ευχαριστούμε πολύ τον κο Μανωλά γι'αυτό το ιστολόγιο καθώς και όλους τους συνεργάτες του που το έφτιαξαν αυτό.

Ανώνυμος είπε...

A! Kαι μιάς και λέμε για προβλήματα, είναι ιδέα μου η ο Θεοδωρακόπουλος έχει αλλάξει λίγο;

Ανώνυμος είπε...

oxi dn einai idea s............exei alla3ei polu!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ειναι αληθεια...Ισως και να μην μαθαινα ποτε για αυτο το ιστολογιο αν δε μας ελεγε για αυτο ο Κ. Μανωλας.. Λυπητερο μεν, αλλα οι περισσοτεροι θα σκεφτηκαν 'Ποιός μωρε θα κάτσει τωρα να δει τον Πινακα Ανακοινωσεων'. Και ενω αυτη η σελιδα μπορει να μας εκπροσωπήσει ολους, εμείς ουτε στο κοπο να την επισκεφθουμε μπηκαμε. Να επισημανω επισης οτι ενα απο το ''Περιφημα'' αιτηματα της καταληψης, ηταν η ελλειψη Ιστολογιου..Οριστε το Ιστολογιο σας..

Αυτα απο μενα...
Στέλιος Βάθης

Ανώνυμος είπε...

Χαχα! Οντως! Το μάθημα του κυρίου Μανωλά εύκολα μπαίνει στα αγαπημένα μου. Ο άβθρωπος είναι κορυφή! Ξεφεύγει από το συνγθισμένο μπλά μπλα των καθηγητών. Κάνει το μάθημα τρομερά ενδιαφέρον και διασκεδαστικό!

Ανώνυμος είπε...

xairete...! i alitheia einai oti antimetwpizoume problimata me merikous kathigites,twra to thema einai oti auton ton kairo sta mesa stis xronias den mporei na ginei kati...! :( kurie Manwla na sunexisete na mas lete tis "istories mprosta apo to tzaki"...! xaxaxa

me ektimisi, o

Ανώνυμος είπε...

Τι μερικοί; Το 75% των καθηγητών είναι ανάξιοι! Οι περισσότεροι δεν κάνουν καν δουλειά! Ξέρετε ότι το Β4 γράφει Κείμενα αύριο και την ύλη την έδωσε σήμερα η Αλεξοπούλου;;;

ΤCP είπε...

Θα συμφωνίσω με το παιδί απο πάνω είμαι και εγώ μαθητής στο Β4 δεν επιτρέπετε να μας ενημερώνει για το Διαγώνισμα μια μερα πριν. Δεν νομίζω να είναι σωστό! Όσο για το θέμα του κιρίου Θεοδωρακόπουλου ο άνθρωπος καλά κάνει! και εχει αλλάξει! όχι θα κάθετε πάντα να τον κάνετε ό,τι θέλετε! Δεν μπορεί ένας καθηγητής να είναι ίσος με έναν μαθητή! Καλά κάνει και να συνεχίσει έτσι.

Emmanuel Manolas είπε...

@Ανώνυμος 09:48
Καλό είναι, όταν εκφράζετε την άποψή σας, να έχετε συγκεκριμένα στοιχεία. Αν πω εγώ “το 75% των μαθητών είναι άχρηστοι”, πρακτικά τους θίγω όλους εντελώς αβάσιμα.
Αντικειμενικά τώρα, θεωρώ ότι η άποψή σας είναι απελπιστικά υπερβολική. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχω συναντήσει δυο διδάσκοντες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακατάλληλοι για το λειτούργημα αυτό (μη χαρείτε βιαστικά, σε άλλο σχολείο βρίσκονται) και καμμιά διακοσαριά εξαιρετικούς επιστήμονες.
Αν η υποχρέωση να διδάξουν συγκεκριμένα κεφάλαια κρύβει τις δυνατότητές τους, θα μπορούσατε με την στάση σας να τους δείξετε ότι αξίζετε περισσότερα. Είμαι βέβαιος ότι θα είχαν ανταποκριθεί θετικά. (Δεν θέλω να συζητήσω εδώ τι σκέφτονταν κάθε πρωί έξω από την κλειδωμένη με αλυσίδες πόρτα του σχολείου).
Δείτε τι γίνεται σε άλλα σχολεία. Αν νομίζετε ότι είναι έργο μόνο των καθηγητών, δεν έχετε παρατηρήσει με οξυδέρκεια.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω Απολυτως!! Εμεις σιγουρα ποτε δεν ειπαμε οτι το 75% των συμμαθητων μας ειναι Αχρηστοι και Προκλητικα Αδιαφοροι ...Ουτε και δωσαμε ποτε μια ευκαιρια στους καθηγητες μας... Εμεις το μονο που καναμε ηταν να τρεξουμε να δωσουμε τα χρηματα μας σε καποιο φροντιστηριο η' στα ιδιαιτερα και αυτο επειδη ΔΕΝ ακουμε ποτε τον εαυτο μας αλλα βαδιζουμε στις σκιες της καθε νεας τασης...

Giorgtas είπε...

Λοιπόν . Η αλήθεια είναι οτι ο κύριος Μανωλάς έχει ένα δίκιο σε ό,τι αφορα τους καθηγητές μας .
Μην ξεχνάτε , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!
Αλλά το θέμα μας δεν είναι ΜΟΝΟ αυτό.
Εγώ θα ήθελα να αναφερθούμε στη μουσική ( μιας και ασχολούμαι τα τελευταία 10 χρόνια μαθαίνοντας κλασσική κιθάρα ) . Πολλά events διοργανώνονται και οι περισσότεροι δεν έχουμε ιδέα.Ένας σύνδεσμος που θα μπορούσε ο καθένας μας να επισκεφθεί είναι http://www.last.fm/
Εκεί μπορεί ο καθένας να φτιάξει μια playlist και να ακούει όποτε θέλει μέσα από το προφίλ του χωρίς να χρειάζεται να '' κατεβάζει '' ή να είναι στο youtube .
Όσο για το σκάκι ασχολούμαι μόνο ερασιτεχνικά με το αγωνιστικό αν και πολύ θα ήθελα να μάθω καλλιτεχνικό. Βλέποντας έτοιμα προβλήματα δεν μπορώ να κατανοήσω τον τρόπο σκέψης και τους κανόνες του αθλήματος . Υπάρχει κάποιος σύνδεσμος που να δίνει μία ιδέα για το πώς το καλλιτεχνικό σκάκι;


Υ.Γ : Παρακολούθησα το νέα video της Άνι Λέοναρντ ΄΄CAP AND TRADE΄΄ καθώς και το ΄΄STORY OF STUFF΄΄
και είναι όντως εξαιρετικά.

Ευχαριστώ ,
Γιώργος Γιώτας

ΤCP είπε...

Γιώργο χωρίς να θέλω να σε στεναχωρίσω όλα αυτά που λες είναι ανεκπλίρωτα για το σχολείο μας δυστιχώς... αλλά και πάλι ευτυχώς που έχουμε και το blog αυτο που σημενει πως μπορεί να φτάσει στα αυτιά του διευθηντη! αλλά και πάλι προσωπικά το βλέπο χλωμό...

PLM είπε...

@giorgtas
Μπήκε σύνδεσμος για καλλιτεχνικό σκάκι (δηλαδή για προβλήματα σκακιού). Αν αρχίσετε από την πρώτη ανάρτηση (Χαιρετισμός) και συνεχίσετε μελετώντας κάθε επόμενη ανάρτηση (για να βλέπετε και τα σχόλια), θα μάθετε πιό πολλά από αυτόν που έγραψε το ιστολόγιο!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον,σε ενα σχολιο υπαρχουν σιγουρα πολλοι αδιαφοροι καθηγητες και καποιο μεγαλο ποσοστο μαθητων.Το θεμα ειναι οι καθηγητες να τους κανουν να ενδιαφερθουν για το μαθημα.....Το μαθημα του Κ.Μανωλα ειναι πραγματι πολυ καλο(κριμα που ειναι η τελεθταια του χρονια..θα τον ιθελα και του χρονου)αλλα τον υπολοιπων καθηγητων ,αν ηταν επιλογη μου φυσικα,θα περναγε τελειως μα τελειως αδιαφορο...Οσο για τον Κ.θεωδορακοπουλο πιστευω οτι του συνεβη κατι που τηα εκανε καλο σε ολους τους καθηγητες σημερα...επαιξε για λιγο τον ρολο του μαθητη..(δεν ξερω που και τι αλλα σιγουρα βοηθησε τον ιδιο σαν καθηγητη)...για οποιν δεν το ξερει μαλλον περνουμε βαθμους στις 17....ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!