Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Απουσίεεεες

Στον τίτλο η λέξη είναι αυξημένη κατα 30% περίπου. Για να δούμε και την πραγματικότητα τώρα.

Απόφαση 39575/Γ2, 12.04.2010, της υφυπουργού ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΒΙΑ ΔΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (δεν κάνω πλάκα, ΒΙΑ ΔΙΟΥ λέει το έγγραφο!) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ:

...αποφασίζουμε:
Ειδικά και μόνο για το σχολικό έτος 2009-2010, για το χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων και Επαγγελματικών Σχολών, Ημερήσιων και Εσπερινών, τα αριθμητικά όρια κάθε είδους απουσιών προσαυξάνονται κατά τριάντα τοις εκατό (30%). ...

3 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Αλκίνοε,
Δια Δίου είναι το σωστό. Τον πήρανε για πρωτόκλιτο το Δία. Ο Δίας, του Δίου. Η δε μάθησις τελείται δι' αυτού, μια και θεός πράμα είναι, όλο και κάτι θα καταφέρει. Έτσι κι αλλιώς εμείς τους μαθητές μας, αν τους πεθυμήσουμε, θα τους βρίσκουμε στο εξής σπίτια τους.
Καλές παρουσίες να'χουμε.

Λίλα Τζέτζου είπε...

Προσεκτικότατε Αλκίνοε,
τι ήταν αυτό που αλίευσες!

εξ όνυχος…!

PLM είπε...

@Διονύση
Στην αρχή νόμισα ότι έλεγε [via Δίου], ήτοι θα περάσουμε μέσα από το Δίον, που είναι μια εξαιρετική περιοχή κάτω από τον Όλυμπο και θα μάθουμε πολλά πράγματα που συνέβησαν εκεί από την αρχαιότητα και δώθε...
Μετά ενημερώθηκα ότι υπήρχαν ειδικές μέθοδοι εκπαίδευσης στο Δίον που χρησιμοποιούσαν την Βία για να καταλαβαίνει κανείς τι είναι ο Κράτος (ο αδελφός της, αν θυμάμαι καλά). Φυσικά, θα υπάρξουν στο μέλλον σημαντικές βελτιώσεις (δες εδώ). Απλά, δεν γνωρίζω αν θα υπάρχουν καθηγητές και μαθητές τότε.