Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

Η Ώρα της Γης

Μια ανώνυμη μαθήτρια μας ενημερώνει :

Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε το περιβάλλον μας και να το βοηθήσουμε να επιβιώσει κάνοντας το καθήκον μας ο καθένας ξεχωριστά για να βοηθήσουμε στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής γιατί έτσι προστατεύουμε όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και εμάς τους ίδιους να επιβιώσουμε αλλά μαζί με μας και οι μετέπειτα γενιές!Ποιά είναι η κίνηση :

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα (20:30 - 21:30) συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της Ώρας της Γης.

Η μεγαλειώδης συμμετοχή των Ελλήνων το 2009 γεννά μεγάλες προσδοκίες και για αυτή την χρονιά. Εκτιμάται ότι πέρυσι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Η αλήθεια είναι ότι το 2009 δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, μιας και η Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης απέτυχε να καταλήξει σε μια καλή κλιματική συμφωνία. Αυτό όμως θα πρέπει να μας οπλίσει με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι ηγέτες των μεγάλων κρατών απογοήτευσαν τους πολίτες τους, η ανθρωπότητα όμως δε σταματά τον αγώνα.
Η «Ώρα της Γης 2010» δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες.

Σας καλούμε να δώσετε και φέτος τη δική σας ταυτότητα στην παγκόσμια εκστρατεία: «Ώρα της Γης 2010» στις 27 Μαρτίου, στις 8:30 μ.μ.


Επισκεφθείτε διάφορες σελίδες που στηρίζουν την ενέργεια αυτή, αρχίζοντας από την σελίδα http://www.wwf.gr/earthhour/.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

www.stardock.com

σε αυτή την ιστοσελίδα μπορείτε να κατεβάσετε ένα δωρεάν λογισμικό το οποίο βελτιώνει οπτικά το windows προσθέτοντας κάποια επιπλέον γραφικά.Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Δυστυχώς μόνο 3 θέματα είναι διαθέσιμα δωρεάν.Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει και ένα για την προστασία του πλανήτη.

Ανώνυμος είπε...

στην προηγούμενη ανάρτησή μου.το συγκεκριμένο θέμα που ανάφερα βρίσκεται στο:

www.stardock.com/products

στο www.stardock.com/downloads θα βρείτε άλλα προιόντα της stardock.

Ανώνυμος είπε...

και πάλι συγγνώμη.έκανα πάλι λάθος.στους προηγούμενους συνδέσμους που έγραψα να κατεβάσετε το stardock my colours.εκεί θα βρείτε το θέμα για το περιβάλλον.στα υπόλοιπα προιόντα θα βρείτε βελτιώσεις για την επιφάνεια εργασίας.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει επίσης και ένα πολύ ωραίο λογισμικό που σου επιτρέπει να οργανώσεις και να ομαδοποιήσεις τα εικονίδια της επιφάνειας εργασιών σε φράχτες=ειδικές περιοχές διαφορετικά χρωματισμένες ώστε να ξεχωρίζουν.

δες www.stardock.com/downloads
το προιόν my fences

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Ραντεβού, λοιπόν, στα σκοτάδια, για το φως!

alkinoos είπε...

@Διονύσης Μάνεσης
Μόνο όταν στερηθείς κάτι το εκτιμάς πραγματικά.